Plan FERTILIZARE pentru plante

1) Inainte de rasarire

Pentru un rezultat maxim al procesului de germinare se recomanda ca semintele sa fie tinute o zi in solutie de RAIZA cu apa. Doza 1 ml la litru de apa. (daca semintele sunt mai vechi se recomanda sa fie tinute 2 - 3 zile).

2) Dupa rasarire

Dupa ce rasar plantutele acestea sunt foarte sensibile la cadere. Pentru a preveni caderea acestora si a le intari se recomanda PREVICUR, doza mica la inceput: 1 ml la litru de apa.
Pentru a preveni eventuale atacuri de la insecte (plantele dupa ce au rasarit, au un varf foarte mic si acesta cade prada foarte usor insectelor), de aceea recomandam ca la prima udare sa folositi ACTARA, doza mica la inceput 2 grame la 10 litri de apa.
Pentru a accelera dezvoltarea si pentru a stimula cresterea radacinilor tinere se recomanda a se folosi SPRINTENE, doza 1 ml la litru de apa.

3) Inainte/dupa repicare

In apa cu care se uda rasadurile la repicare se recomanda de asemenea PREVICUR, doza 1 ml la litru de apa.
Pentru o stimulare puternica si pentru cresterea absobtiei hranei se recomanda ingrasamantul Raiza doza 1,5 – 2 ml la litru de apa.
Pentru atacuri din partea insectelor se recomanda ACTARA, doza 3 grame la 10 litri de apa.
Pentru stropire impotriva daunatorilor se recomanda:
VERTIMEC doza 10 ml la 10 litri + RIDOMIL MZ 25 gr la 10 litri.

4) Plantare

Prin picurare: La plantare: pentru a neutraliza sarurile toxice din sol: Sal-Wax doza 200 grame la 100 litri apa. Pentru a disponibiliza rezervele de calciu din sol: Calciamec doza 200 grame la 100 litri apa. Pentru dezvoltarea radacinilor se recomanda Sprintene doza 100 ml la 100 de litri (doza se poate mari).
Observatie: In cazul in care folositi aceste substante la udarea prin picurare recomandam sa le aplicati la sfarsitul irigarii. Daca o sa continutati procesul de udare dupa ce ati folosit substantele, acestea se vor afunda in pamant si nu vor mai fi disponibile aproape de radacina plantelor care, atunci cand sunt puse in pamant sunt mici.

5) Perioada de dezvoltare a plantelor in pamant

Prin picurare
Pentru corectarea deficientelor de micro elemente: Naturmix-L: doza 200 ml la 1000 metri patrati.
Pentru dezvoltare se pot folosi diverse ingrasaminte, in fuctie de cerintele plantelor.
Observatie: Naturmix-L se poate folosi pe ciclul de dezvoltare a plantelor, este compatibil cu majoritatea pesticidelor si ingrasamintelor.

6) Inflorire:

Pentru a induce puternic inflorirea si pentru a scurta etajele dintre buchetii de flori ale plantelor se recomanda FLORAMEC la radacina prin picurare: doza 1 litru la 1000 metri patrati.
Observatie: Floramec nu se amesteca cu nimic in apa de picurare. (exceptie Sprintene). A se evita apliarea de azot cateva zile inainte si dupa ce se aplica Floramec.

7) Dezvoltare fucte, coacere

In prima faza de coacere si dezvoltarea fructelor se recomanda prin stropire:
Agropotasion: 150 – 200 ml la 15 litri de apa
Green-UP: 100 ml la 15 litri de apa.
Borocal: 50 ml la 15 litri de apa.

In urmatoarele faze de coacere se recomanda produsele pe baza de Potasiu cel mai concetrat dintre ele este:
POLIFRUIT: doza 100 – 200 ml la 15 litri de apa.

Sere-IMD