FERTIRIGARE


Fertirigarea este o componenta foarte importanta a sistemelor de irigat prin picurare, microaspersie, ceata, aspersie fina, etc. si asigura administrarea in doze exacte a ingrasamintelor chimice si a tratamentelor la plantele cultivate.

Sistemul de fertirigat prin picurare este solutia cea mai eficienta pentru irigarea culturilor de legume in solarii si in camp, flori, vita de vie si pomi fructiferi.

Fertilizarea se poate face cu cateva tipuri de produse, fiecare avand avantajele si dezavantajele lor.

Tancurile fertilizatoare sunt folosite pentru diferite tipuri de irigare: picurare, aspersie si micro-aspersie. Acestea sunt utilizate impreuna cu ingrasaminte solubile si lichide, prin amestecarea acestora cu apa pentru irigare cu ajutorul unui diferential de presiune sau a unei pompe de suprapresiune.

Injectoarele Venturi sunt injectoare de presiune diferentiala cu palete de amestecare in interior. Cand exista o diferenta de presiune intre partile interioare si exterioare ale injectorului, se creeaza un vacuum in interiorul injectorului, care initiaza o absorbtie a lichidului sau a gazului printr-un orificiu de absorbtie. Nu sunt necesare conexiuni electrice si pot sa functioneze uscate fara nici o problema. Injectoarele Venturi reprezinta solutia economica a sistemelor de fertirigare.


Sere-IMD